UKK - Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä on partio?

Partion tarjoaa nuorille elämyksiä luonnossa sekä mahdollisuuden oppia kaikkien tasa-arvoa ja kasvattaa nuorista tasapainoisia, vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia. Tähän pyritään partiomenetelmän viidellä ominaispiirteellä, jotka ovat tekemällä oppiminen, toiminta luonnossa, elämykset ja seikkailut, henkilökohtainen kehitys sekä yhdessä päättäminen.

Kenelle partio sopii?

Espoon Metsänkävijät tarjoaa toimintaa 7-vuotiaista ylöspäin.
Partio tarjoaa jokaiselle nuorelle ja vanhemmallekin elämyksiä ja elämän ohjeita. Partiotoiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa.

Mitä partiossa tehdään?

Partio tarjoaa sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille viikoittaisia kokoontumisia, joissa opetellaan hyödyllisiä taitoja. Vartiotoiminnassa opitaan erätaitoja, omatoimisuutta ja yhdessä toimimista. Vartiot kokoontuvat kerran viikossa ja käyvät retkillä sekä leireillä.

Miksi Espoon Metsänkävijät?

Espoon Metsänkävijät on melko nuori ja aktiivinen lippukunta. Johtajistomme on nuorta, mutta tehtäväänsä koulutettua ja motivoitunutta. Lippukunnallamme on useita perinteiksi muodostuneita tapahtumia kuten esimerkiksi koko lippukunnan yhteinen syysretki sekä puurojuhla.
Espoon Metsänkävijöille varsinkin luonnossa toiminen on tärkeää.

Miten voin liittyä Espoon Metsänkävijöihin?

Ottamalla yhteyttä! Helpoiten tämä onnistuu Jäseneksi-sivun kautta. Ennen yhteydenottoa kannattaa tutustua ryhmät-sivuun, jolta löytyy kuvaus partiopolusta sekä tietoa eri ikäkausiryhmistä.

Onko partio kallis harrastus?

Seuratoimintana partio ei ole kallis harrastus. Espoon Metsänkävijöillä on oma jäsenmaksu 20 euroa, jolla katetaan kokosutilojen vuokria.Suomen partiolaisten jäsenyys on noin 64 euroa per vuosi, mihin sisältyy kattava partiovakuutus sekä jäsenlehti. Suomen Partiolaisten jäsenyys on ehtona moniin tapahtumiin osallistumiselle. Jäsenmaksusta voi hakea vapautusta Suomen Partiolaisilta. Alueesi diakonissalaitokselta voi myös hakea tukea harrastustoimintaa varten. Nuorille tarjoutuu mahdollisuus osallistua vuoden aikana noin neljälle viikonloppuretkelle, jotka maksavat noin 5-20 € per retki. Näiden lisäksi on kisoja sekä pivätapahtumia joiden hinta vaihtelee 10-35 euron välillä. Samoajaikäiset ja vanhemmat partiolaiset voivat myös ilmottautua koulutuksiin sekä alueellisiin ikäkautensa tapahtumiin, joiden hinta vaihtelee keston ja järjestäjän mukaan.Kesällä järjestetään vielä kesäleiri, jonka hinta vaihtelee sen keston sekä järjestäjän mukaan. Lippukunnan itse järjestämät kesäleirit ovat yleensä noin 100 euroa (viikon leiri) Syksyllä järjestetään myös syysretki, joka on normaalin retken hintainen. Tarvittavia varusteita voit katsoa Jäseneksi-osion kohdasta varustelista.